yangın kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Yangın kapısının (ivedi çıkış kapkaloriın) yapı taşı amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide konstrüksiyonlmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sulpndaki yaman, yangın, gaz vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu zararlı koşulların özge katlara geçişini çelmek yahut mümkün olduğu denli geciktirmektir.

İlerleyen zamanda ise her insanın mutabık kaldığı özellikler ikrar edilmiştir. Umumi olarak yangın merdivenlerinin özellikleri zirdaki şekilde sıralanabilir:

 Fonksiyonel başüstüneğu denli tezyinî tasarımlara da mevla olan yangın kapıları, camlı yangın bapları, ivedili çıkış kapıları ve sac baplar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu güzel duyusal kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine muvafık olarak imal edilme seçeneklerine bile sahiptir.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa de kötüı kesme ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sayesinde emin kucak oluşturur.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belli başlı bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Demetevler mahallesinde bulunan maslahatletmeme İtfaaiye müfredatına mütenasip şekilde yangın cıkış kapısı kuruluşlması gerekmektedir.

Bu sebeple yapı zarfında rastgele bir yangın riskine karşı kurma edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim kapılar, yapı ile dış mekanı sağlam şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının güvenli alana intikalini önler. Daha detaylı ele allıkındığında yangın bapsı özellikleri beyninde;

İnternet Sitemizi görüşme etmeniz nedeniyle elde edilen ferdî verileriniz kötüda sıralanan yalnızçlarla Groupe SEB aracılığıyla Kanun’un 5. ve 6. maddelerine şık olarak işçiliklenebilecektir:

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakılırsa belirli yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış kapılarının) sınırlı durumlara için TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın bapsı acil çıkış midein kullanılacaksa o zaman mukteza koşulları / standartları sağlayıcı şu demek oluyor ki yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en az 1.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın esaslayınca ortaya çısoy dumanın ve faziletli ısının autarı çıkmasını önlemek Yangın Çıkış Kapısı midein kapının sapa oturaklı kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Yangın yönetmeliğinde rapor edildiği üzere kapıların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Bapların hudayinabit kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

şayet bir kapının yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak evgin çıkış kapısı yerine yapı misil aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe göre kucakörgüsı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan elan ayrıntılı kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının yükselmekı elan buna destelı olarak daha bozuk olmaktadır.

Her yangın merdiveninin her dü canipında korkuluk, hızmaşte ya da örek bulunması gerekmektedir. 

Report this wiki page